Renault Magnum 480dxi met Nooteboom semi-dieplader

Geladen met stalen spant, 14 april 2007

Een tijdje geleden bekeek ik de Magnum’s van Renault nog eens goed. Het zijn schitterende trucks met een mooie aparte vormgeving. Bij mij in de buurt stond er eentje. Een splinternieuwe Magnum 480 dxi.
Ik ging ermee aan het bouwen maar de kleur van de trekker is nagenoeg niet te krijgen. Zodoende dat ik maar gewoon een combinatie heb gemaakt. Of hij bestaat weet ik niet maar ik vond het wel een goed ogende combinatie zo in combinatie met een semi-dieplader.


De bouw van de trekker vorderde redelijk snel. Ook omdat ik het kantelen van de cabine en het openen van deuren achterwege heb gelaten. Wel heeft het bedenken van de kenmerkende grill van de magnum even tijd gekost.
Het interieur zit erin, de luchtslangen zitten erop, en de koppelschotel is aanwezig. Het geheel is voorzien van lampen, kentekens, gele striping en spatlappen.


De semi-dieplader is van de fabrikant Nooteboom. Het is een uitschuifbare dieplader waarvan de twee achterste assen zijn gestuurd. Dit kun je goed zien op onderstaande foto’s.


Ook hier zit de gele striping erop en zijn er bevestigingspunten aan de zijkant aanwezig om een lading vast te zetten. De gevarenborden, verlichting en zwaailamp zitten ook achterop.

Bij zo’n combinatie hoort uiteraard een lading. Lange tijd heb ik zitten denken om de dieplader te voorzien van oprijkleppen, en er een kleine rupskraan of mobiele graafmachine bij te bouwen.
Maar ik ben tegelijkertijd ook met een Cat 365c rupsdieplepel bezig dus daar had ik de onderdelen hard voor nodig.
Om tevens het uitschuiven van de dieplader te benutten heb ik daarom een lange stalen spant gemaakt.
De lading is voorzien van breedteschilden, en is vastgezet met kettingen.

Het geheel is een mooi gelukte combinatie geworden. De stalen spant staat mooi bij de blauwe kleur van de trekker en dieplader. Ik ga zeker weten een keer weer een semi-dieplader bouwen, want ondertussen heb ik al enkele verbeteringen opgemerkt en zou ik het een en ander anders doen. Tevens vind ik het mooie diepladers.

 

Gegevens:

Lengte met ingeschoven dieplader: 86 cm

Met uitgeschoven dieplader: 102 cm

Hoogte: 22,5

Breedte: 16 cm

Bouwtijd: onbekend

Datum bouw: omstreeks januari 2006

2 reacties op “Renault Magnum 480dxi met Nooteboom semi-dieplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *