Daf XF105.510 superspacecab met Pacton huiftrailer

Ergens in juli 2011 kreeg ik een mail van iemand met de vraag om voor hem een Daf XF105 van Dumanitrans na te bouwen.  Het bleek zijn neef te zijn die als eigenrijder voor Veenstra rijdt. De combi’s van Veenstra transport uit Heeg zijn veel geziene trucks op de wegen hier in ons land.

 De combi sprak me wel aan en zeker de kleurstelling. Na het nodige uitzoekwerk wat betreft info en maatvoering ben ik eind 2011 aan het bouwen gegaan. Het merk trailer maakte niet zoveel uit aangezien er verschillende achter hangen zoals altijd bij een eigenrijder. Heb dus zelf gekozen voor een grote Pacton Ferry x-press.

Uiteraard moest er een compleet interieur in met de standaard Daf kleuren. Compleet met kastjes, stapelbed enz. Ook de motorruimte is gevuld met de bekende Paccar MX 12.9 liter 6cilinder met 510 pk. De grill en deuren kunnen open en de cabine kan kantelen.

De bouw vorderde snel. Toch liep ik tegen het probleem aan dat de nieuwe Daf verlichting wel een hele moeilijke bouwvorm heeft. Deze heb ik dan ook gemaakt met stickers. Soms ontkom je er niet aan. De bestickering is grotendeels weer verzorgd door de ‘stickerboer’ zoals altijd. Een aantal kleinere stickers en spatlappen ontwerp en print ik zelf. Al met ben ik weer zeer tevreden met dit model.

 

 

Gegevens:

lengte trekker:  38 cm

Breedte trekker:  16,5 cm

Hoogte trekker:  24 cm

Lengte combinatie:  107 cm

Datum aanvang bouw: september 2011

Bouwtijd: ongeveer 1.5 jaar met grote tussenpozen.

3 reacties op “Daf XF105.510 superspacecab met Pacton huiftrailer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *